Friday, 22 February 2013

Halal Itu Best

Salam Jumaat..
dengan rasa syukur yang teramat sangat pada Tuhan,
kami telah disatukan dengan hubungan yang Halal..
ALHAMDULILLAH...

Ape perasaan?
sangat lega..terasa amat lega...semua benda sudah selesai..
tinggal fikir untuk kehidupan lepas kahwin yang pasti banyak cabaran dan dugaan..

Random Nikah:
- beberapa jam before nikah, family husband dari Selangor accident..
kehilangan satu nyawa..3 yang lain cedera..(T_T)..
- time make up, tetibe black out..siyes risau gile..tapi just for a few minutes je..lega..
- disebabkan mood family dari selangor agak penat dan risau sebab eksident, majlis nikah dilajukan..tak ada lafaz sakinah yg berjurai2 air mata..
- dengan sekali lafaz, dah sah jadi husband and wife..



Random Sanding:
- semuanya berjalan lancar..
- disebabkan orang kedai salah bagi contact lens, maka pengantin pompuan tak berapa nampak..siotnessss...geram jekkkkk...
- cuaca pulak alhamdulillah redup je..




Random Bertandang
- kita mampu merancang, Tuhan tentukan segala-galanya..
- 3 hari before majlis bertandang, mak usu yang eksident, meninggal dunia..sedih..
so, kami decide untuk tak ada pakai baju cantik2, tak ada muzik2, just a simple majlis untuk menghormati pemergian mak usu..
-tetamu datang - makan - balik...nasib andaman yang kitaorang dah booked, x payah bayar deposit..
- dan kami just pakai baju nikah je..mudah..
- after majlis selesai, atok belah husband tetiba sakit..dan 2 hari lepas bertandang, atok pulak meninggal dunia..(T_T)..in one week, dua orang terdekat pergi berjumpa Illahi..Tuhan Maha Berkuasa..
- kami cancel honeymoon..after hantar adik ipar balik UTM, kami rushing balik Selangor untuk ziarah jenazah and majlis tahlil..


just simple update...
nanti ada masa, boleh lah nak cerita lebih2...

dan next week, dah start kerja balik..
dan maka dengan itu, mula duduk berjauhan dengan husband..
hati sila lah kuat- bertabah- bersabar
(T_T)

buat b2b diluar sana..good luck semuanya..
semoga majlis korang berjalan lancar...
In Shaa Allah.. 



8 comments:

  1. dugaann..huu..alhamdullilahh..yang penting sume dah lepas..gudluck fifi sebagai iseteri:))

    ReplyDelete
  2. selamat pengantin baru fifi, tabah utk apa jua dugaan ye :)

    ReplyDelete
  3. bnyknyer dugaan...alhamdulillah semua sudah berjalan lncar...syukur...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah,tahniah.. Welcome to da club (^_^)

    ReplyDelete
  5. Ya allah..mcm2 dugaan yg awk trima..moga tabah ye dear,btw selamat pengantin baru..moga kekal hingga akhir hayat.

    ReplyDelete
  6. banyak sungguh dugaan awak..takziah yea fifi..
    btw, selamat pengantin baru!!

    ReplyDelete
  7. sabar ye dear semua tu dugaan dari Allah, congrat u look beautiful ^_^

    ReplyDelete