Monday, 25 February 2013

back to reality

ISNIN
hari ini start kerja balik after 2 weeks ++ cuti kahwin..
hari ini start kerja kat office cawangan Melaka..
rumah sewa, tak dapat lagi..so, ulang-alik dari rumah abang which take 45 minutes untuk sampai office..
gila jauh..

dan bila masuk office baru..MasyaAllah..
pening kepala tengok office ni..
macam rumah hantu..
erkkkk..nasib ada officemate dari Johor temankan..tapi untuk sampai hari rabu ni je laa..
pastu, duduk la sorang2..

dan semalam pagi hantar suami kat Melaka Central..dia balik Shah Alam..
sapa kata tak sedih...sedih..
dulu zaman couple -  duduk jauh - masih ok lagi..
ni zaman dah sah - kena tinggal 12 jam, - rindu dia lain macam..
siyes rasa lain sangat..
bila matahari dah nak tenggelam, perasaan sayu pun terbit..
lepas solat magrib, mula lah mata ni nak jadi air paip mengalir...
bila dah nak tidur, mata ni jadi lagi hebat..jadi air terjun..
nasib ada pinjam baju suami..buat ilang rindu..
mengada sangat!!


dan semestinya tiap2 masa mintak dicepatkan jumpa hari Jumaat..

ok..bai..

--> punya lama tak tengok drawing, mata jadi pinar2 nak start buat drawing..ni bukan drawing pakai pensil..tapi drawing pakai tetikus..

3 comments:

  1. betol3
    every week mesti tgok kalendar, dh hari Jumaat ke belum...
    *adeiyh~*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahh..hari jumaat la hari paling happy kot..

      Delete