Friday, 28 June 2013

Fobia Hospital

selamat hari jumaat..
hari ni happy sangat2..
sebab Shafiq bagitau dia dah bebas dari outstation untuk minggu depan ni..
horeyyyy..joget sin chan..
terus tak jadi nak balik kampung sebab shafiq nk balik Melaka..
hihihi..

dan pagi ni jugak dapat call dari Poliklinik..
nurse bagi tau kes kita kena rujuk pada pakar kt Hospital Besar Melaka..
semalam 1st appointment dengan doktor untuk regular checkup..
so bagitau doktor pasal masalah fabroid tu..
dan doktor cakap, kes mcm ni kena rujuk pakar..
alahai...
malasnya nk pi hospital..

malas bersebab..sebabnya TAK BOLEH atau SANGAT FOBIA dengan hospital
sejak dulu lagi mmg ada masalah bila nk pi klinik or hospital..
asal masuk je gate besar hospital,
terus berpeluh2 sejuk..muka pucat..rasa nak muntah..rasa nak pitam..
padahal dalam kereta kat tempat parking je..

entah laa..dulu pernah tengok akak bersalin..dan time datang hospital tu, dia betul2 baru disorong keluar dari dewan bersalin..eksited nk tengok baby dia..
so, ikut la dia disorong sampai masuk wad..
tetiba tengok katil sebelah ada secalit darah kt cadar..terus nk pengsan..
pastu ternampak ada darah sikit je kat kain akak..terus nk muntah..
mak terus suruh keluar dari wad, duduk dekat kaunter..tetiba ada pulak org jerit2 sakit..dengan bau ubat macam2..
terus terduduk kat kerusi..betul2 nk pitam..
dahsyat..

so, bila dah dapat tarikh kena jumpa pakar, terus call Shafiq, mintak dia amek cuti..
sebab diri sendiri tak yakin nak masuk hospital..kang ada yang pengsan tetiba..
payah betul la jadi org lemah semangat ni..
tapi demi kesihatan dan keselamatan bby..kena kuatkan semangat jugak..

=))




2 comments:

  1. me too..last week kena pergi hospital, jumpa doktor pakar..macam2 rasa ada nasib baik husband baik hati ambil mc temankan..tapi end up jumpa doktor sorang2..doktor suh husband duk luar..feel like crying :(

    ReplyDelete
  2. b'tabahlah demi baby...
    semoga fifi kuat (^_^)

    ReplyDelete