Friday, 27 September 2013

Both of you make me happy..

Selamat hari Jumaat..
Kejap je dah hujung september..
Dan makin hari makin besar perut ni..

Hari ni rasa eksited sikit sbb dgn tiba2nya husband cakap dia balik outstation hari ni..ikotkan jadual dia, rabu depan baru balik..weheeee..2 weeks tak jumpa..rasa berdebar2 pula nk jumpa suami sendiri..

Dan bila tau je husband nk balik, terus ckp dgn baby..and dia punya bergelora eksited dah macam tak cukup ruang dalam perut ni..

Alhamdulillah, sekarang dah masuk 6monts ++..last month ada buat scan dkt shah alam..disebabkan dah lama tak scan, so rasa eksited laa..tapi bila scan,doctor detect ada cyst..dulu fabroid..skrg cyst pulak..entah laa..rasa mcm malas nak fikir..check kat gov, doc ckp tak ada..pi privet, doc ckp ada..eeee..mana satu nth yg betol..

So, amek langkah lain, pi check up kat klinik privet yg lain..kebetulan last week ada appoinment service kerata, terus pi check up kt klinik an nur..but service dia sangat hampehhhhh..mmg tak best..doc just scan gitu2 je..just dia ckp, jantung baby ok..semua ok, kecuali uri awak kat bawah tahap 3..ok..sangat tak puas hati..

Ada cyst dgn uri kt bawah tahap 3..sapa tak risau kan..tapi alhamdulillah tak ada bleeding..

Dan pagi tadi otw pi renew roadtax, singgah kejap kat lagi satu klinik privet azlina..datang awal2 pagi..dan explain kt doctor pasal uri kt bawah tu..dan alhamdulillah, last week check up, tahap 3, now tahap 1..rasa lega sangat..dan doctor explain yg uri boleh naik sbb kandungan masih 6 month ++..banyakkan berdoa dan sujud lama2 time sembahyang..but, doctor ckp, perut nampak besar dah macam 28 weeks..tapi bila check berat baby  doctor cakap normal..buat rasa cuak je..tapi overall, klinik azlina kat batu pahat ni sangat recomanded untuk buat scan dan doctor dia tersangat2 friendly..

Bila scan tadi ingtkan dapat tau la gender baby and nk buat suprise kt husband tapi baby main silang2 kaki, pastu kepit2 kaki dia..tapi tengok gaya dia tadi, semua ikut gaya husband..ok, fine..geng dengan ayah la ni..tak kesah laa..janji awak sihat ye baby..

Sepanjang drive balik ke rumah, puas senyum sorang2 bila tgk gelagat baby..rasa macam tak sabar pulak nk peluk cium baby..dan tak sabar jugak nak jumpa husband..nak peluk cium jugak..hahahahah

Thank you Allah giving me this happinest..syukran...



2 comments:

  1. xsabar nak scan baby jugak...
    tp tgu 7 bulan nnti lah (^_^)

    ReplyDelete
  2. lama xdtg sini..kejap je fifi da 6months pregy..jg diri :)

    ReplyDelete